FacebookTwitter

Henny Bax, dierenarts

Dierenarts Henny BaxHenny is werkzaam op dinsdag, woensdag en vrijdag in Vianen/Nieuwegein
(Vanaf maandag 5 mei a.s. is Henny werkzaam op maandag en woensdag in Vianen/Nieuwegein)

Henny Bax is afgestudeerd als dierenarts in 1983. In 1987 heeft hij zich als dierenarts in Gorinchem gevestigd. Hij behandelt alleen gezelschapsdieren, met een speciale voorkeur voor katten. Na 4 jaren studie is hij in 2003, Diplomate ABVP, gediplomeerd in de geneeskunde voor de kat geworden ( www.abvp.com ). De ABVP is een officieel erkend specialisme in de USA. Hiermee is hij een van de weinigen in Nederland die dit diploma behaald hebben. Hij streeft erna om diergeneeskunde uit te oefenen van de hoogst mogelijke kwaliteit, met als doel het welzijn van de patiënt.

Lotte Stals, dierenarts

 
Dierenarts Lotte StalsLotte is momenteel met zwangerschapsverlof. Maandag 5 mei a.s. zal zij weer werkzaam zijn op maandag, dinsdag en vrijdag in Vianen/Nieuwegein
 
Lotte is in juni 2011 afgestudeerd met de differentiatie gezelschapsdieren, waarna ze direct is begonnen bij de Dierenzorggroep. Sinds ze zich kan herinneren zijn er bij haar in huis katten geweest en toen daar ook nog een hond bij kwam, was het feest compleet. Nu ze op zichzelf woont is er helaas nog geen plaats en tijd voor een hond, maar ze heeft in ieder geval de katten-traditie voortgezet: Kostas is haar lieve, zwarte, 'je-weet-wel'-katers. Bovendien geniet ze nu met volle teugen van hun zoon, Pip
 

Babs Dijk, dierenarts

Dierenarts Babs Dijk
Babs is op de donderdag werkzaam in Vianen en Nieuwegein

Babs werkt sinds januari 2008 als gezelschapsdierenarts op de locaties Leerdam en Gorinchem. Zij is in de zomer van 2007 met de differentiatie gezelschapsdieren afgestudeerd en heeft sindsdien ervaring opgedaan in verschillende praktijken in het land. Vanaf dat zij klein was heeft zij altijd het hardst geroepen dat ze dierenarts wilde worden en ze heeft deze droom gelukkig kunnen realiseren. Zij vindt het een uitdaging om samen met een eigenaar, het huisdier de optimale zorg te bieden en zo het dier gezond te houden.
Naast haar werk geniet ze momenteel volop van haar zoontje.

Eveline Groeneveld, dierenarts

Eveline GroeneveldEveline is werkzaam op maandag in Vianen/Nieuwegein

Eveline Groeneveld wist het zeker als 6-jarig meisje : ik word dierenarts! In februari 2003 studeerde zij af als dierenarts gezelschapsdieren. De eerste 5 jaar heeft ze gewerkt in Driebergen bij Dierenkliniek Hoofdstraat, waar ze naast honden en katten ook veel konijnen en knaagdieren heeft behandeld. Vervolgens is zij als waarnemer werkzaam geweest in meerdere praktijken (onder andere Amersfoort, Utrecht, IJsselstein en Ede). Waarnemen is invallen, bijvoorbeeld bij zwangerschapsverlof, vakanties of onverwacht zieke collega's. Zo is zij ook als waarnemer terecht gekomen bij Dierenartspraktijk De Berm (sinds maart 2012 Dierenkliniek Wulven geheten) Direct voelde het heel vertrouwd, een gezellig team met hart voor dieren. Toen haar een baan werd aangeboden, hoefde zij niet lang na te denken!
Wat haar baan als dierenarts zo leuk maakt, is de afwisseling die haar werk met zich meebrengt. Ook het contact met de eigenaar, geeft dit vak een extra dimensie.
Zelf is zij in het gelukkige bezit van 2 Jack Russels en 3 katten. Dit betekent een heleboel zand en haren, maar vooral heel veel liefde en plezier. Voor velen van de eigenaren neemt hun huisdier ook een centrale plaats in het huishouden in. Haar streven is dan ook, in goed overleg met de eigenaar, de beste zorg voor het dier te realiseren.