15.png

 

 

Onze Facebook berichtenklein

Dierenkliniek De Molen - Groesbeek

Welkom bij Dierenkliniek "De Molen"

Het vaste team van Dierenkliniek “De Molen” staat voor mens- en diergerichte diergeneeskunde. Goede en heldere communicatie met u als eigenaar over de gezondheid van uw huisdieren vinden wij belangrijk. Wij streven ernaar om met moderne diergeneeskunde optimale zorg aan uw huisdier te kunnen bieden. Wij nodigen u en uw hond, kat of konijn uit om kennis te komen maken met onze persoonlijke en diervriendelijke manier van werken!

Wij werken met een vast team bestaande uit 2 para-veterinaire assistentes (Sandra en Galinda) en 2 gezelschapsdierenartsen ( Renée en Tim). Indien uw meer over de teamleden en hun persoonlijke interesses wilt lezen dan kunt u dit vinden onder het kopje team.

Team - Groesbeek

Dierenkliniek ‘De Molen’ maakt deel uit van de Dierenzorggroep. Deze groep bestaat uit meerdere dierenartsen praktijken verdeeld over het land. In totaal werken er meer dan 25 dierenartsen voor de Dierenzorggroep. Voor u als klant betekent dit dat het team van Dierenkliniek ‘De Molen’ goede nascholing ontvangt en dat we u voeding en medicatie voor een eerlijke prijs kunnen aanbieden.

Dierenkliniek De Molen

Mooksebaan 4

6562 ZS  Groesbeek

Tel: 024 - 397 23 45

Behandelingen uitsluitend op afspraak.

Voor spoedgevallen zijn wij dag en nacht bereikbaar onder het bekende telefoonnummer. In het geval van een spoedgeval is het verstandig om wel eerst te bellen zodat eventueel telefonische hulp geboden kan worden en wij weten dat u eraan komt.  Buiten de normale openingstijden krijgt u het antwoordapparaat. Hierop wordt het telefoonnummer vermeld van de dienstdoende dierenarts.

Ophalen van voer en medicijnen kan gedurende de hele dag. Wat betreft medicijnen kan en mag de assistente u niet zomaar van alles meegeven. Voor een aantal medicijnen zoals oor zalven, antibiotica e.d. zal er eerst door de dierenarts gekeken moeten worden. Dit alles voor de veiligheid en gezondheid van uw dier.

Openingstijden

Wij werken uitsluitend op afspraak. Dit voorkomt lange wachttijden en zo kunnen wij meer aandacht aan u en uw huisdier schenken. Daarbij is het meestal ook mogelijk om direct aanvullend onderzoek (zoals bijvoorbeeld bloedonderzoek en röntgenfoto’s) uit te voeren zodat u hiervoor niet op een later tijdstip terug hoeft te komen met uw dier.

Maandag:            9.00 - 19.00 uur

Dinsdag:               9.00 - 17.00 uur

Woensdag           9.00 - 17.00 uur

Donderdag:         9.00 - 19.00 uur

Vrijdag:               9.00 - 17.00 uur

Zaterdag:             9.00 - 17.00 uur

Behandeling

Het stellen van de juiste diagnose en het daarop volgend instellen van een goede behandeling vereist in sommige gevallen wat meer aandacht. Hiervoor is vaak verder onderzoek nodig waaronder bijvoorbeeld urine- en/of bloedonderzoek, microscopisch onderzoek en/of röntgenfoto's. In onze kliniek kunnen deze onderzoeken in huis gedaan worden waarbij u in de meeste gevallen tijdens uw bezoek of in ieder geval dezelfde dag nog een uitslag krijgt.

Operaties

Voor diverse operatieve ingrepen kunt u ook bij ons terecht zoals bijvoorbeeld castraties, sterilisaties, keizersneden, verwijderen van bultjes, maar ook minder voorkomende operaties zoals darmoperaties of blaasoperaties. Wij zijn in het bezit van moderne gasanesthesie zodat alles zo veilig en goed mogelijk kan verlopen. In principe worden de operaties 's ochtends ingepland, tenzij het een spoedgeval is. Dit zodat de dieren onder toezicht goed bij kunnen komen en weer lopend naar huis gaan.

De operatie dieren worden 's morgens om kwart voor negen door de assistente opgenomen. Voordat de dieren onder narcose gaan worden ze eerst uitgebreid lichamelijk onderzocht door een van onze dierenartsen. Er kan een pre-anesthetisch bloedonderzoek worden gedaan om risico's van de narcose te minimaliseren. Dit is zeker aan te raden bij oudere dieren (katten en kleine honden vanaf 7 jaar en grote honden vanaf 5 jaar). Wij werken met diverse narcosemiddelen zodat wij de narcose kunnen afstemmen op uw dier. Een dier met bijvoorbeeld een hart- of nierprobleem krijgt dus een ander soort narcose dan een gezond dier.

Als de operatie klaar is nemen wij contact op met de eigenaar zodat wij u op de hoogte kunnen brengen van het verloop van de operatie. Uw dier is op dat moment nog niet voldoende wakker om naar huis te gaan. Vervolgens zullen wij een tweede keer bellen als het dier goed wakker is en naar huis mag. Wij spreken dan direct de tijd met u af wanneer u uw dier op kan komen halen.

Röntgen diagnostiek

Met behulp van een röntgenfoto kunnen we het inwendige van een dier zichtbaar maken. Röntgenfoto’s zijn zeer geschikt voor het in beeld brengen van botten, de longen en het hart en voor een overzicht van de buik van een dier. Röntgen diagnostiek is daarom ook een aanvullend onderzoek wat onmisbaar is in onze gezelschapsdierenkliniek. Door middel van echografie is het mogelijk om in de buik alle organen los van elkaar te kunnen beoordelen. In sommige gevallen heeft een echo dan ook de voorkeur boven een röntgenfoto. Wij verwijzen onze patiënten voor een echo graag naar een in deze discipline gespecialiseerde dierenarts.

 Laboratorium

Bloedonderzoek

In onze kliniek hebben wij de mogelijkheid tot het uitvoeren van een bloedonderzoek. Hiermee kunnen wij vaak tijdens het consult nog een beeld krijgen van de functie van een aantal organen waaronder bijvoorbeeld lever en nieren. Voor uitgebreidere bloedonderzoeken kunnen wij het bloed opsturen waarna de uitslag na enkele dagen naar ons opgestuurd wordt.

Urineonderzoek

In onze kliniek hebben wij de mogelijkheid om de urine van uw huisdier na te kijken. Dit kan zinvol zijn wanneer uw dier bijvoorbeeld vaak kleine plasjes doet of juist veel drinkt en daardoor veel plast. Indien u het vermoeden heeft dat uw dier last heeft van bijvoorbeeld blaasontsteking kunt u ochtendurine opvangen en dit afgeven bij de balie. Wij zullen u dezelfde dag de uitslag doorbellen en indien nodig een behandelplan opstellen.

 Doorverwijzing

Wij hebben regelmatig contact met collega’s of specialisten van verschillende disciplines waardoor ingewikkelde problemen besproken kunnen worden en indien mogelijk kunnen worden opgelost. Soms is het echter noodzakelijk om een dier voor uitgebreidere specialistische zorg door te sturen naar een specialisten kliniek. Ook voor meer geavanceerde technieken zoals onder andere een CT-scan of een MRI scan kunnen wij u doorverwijzen naar een dierenartsenpraktijk met deze faciliteiten.


 

Tandheelkunde

Ook dieren kunnen last krijgen van hun gebit wat zich kan uiten in slechte adem (uit de bek stinken), moeite met eten of zelfs een algemeen ziek dier.In onze kliniek hebben wij de mogelijkheid om het gebit van uw dier professioneel te reinigen en eventueel elementen die problemen veroorzaken te trekken. Wij raden eigenaren ook altijd aan om (indien mogelijk) de tanden van de hond en/of kat te poetsen met speciale tandpasta voor dieren. Op deze manier kunt u ernstige problemen voorkomen.Bij twijfel over het gebit van uw dier of bij vragen over het tanden poetsen kunt u een afspraak maken bij de assistent.

Euthanasie

Voor veel diereneigenaren komt er op een op een gegeven moment de tijd dat er een beslissing genomen moet worden over euthanasie. Dit is meestal een erg moeilijk moment wat soms ook onverwacht kan komen en ook bij de eigenaren vragen op kan roepen, zoals : wat zijn de mogelijkheden als ons dier is overleden, kan ons dier thuis ge-euthanaseerd worden of moet het in de kliniek. Een goed afscheid van uw huisdier vinden wij erg belangrijk. In onze kliniek is het dan ook geen probleem om uw dier thuis te laten inslapen. Daarbij werken wij samen met dierencrematorium Maashorst waardoor we samen met u een eventuele crematie van uw huisdier kunnen regelen.

Indien gewenst kunt u altijd vooraf contact met ons opnemen zodat u uw wensen aan ons kenbaar kan maken en wij u op een zo goed mogelijke manier kunnen bijstaan met deze moeilijke beslissing.

Afspraak maken v4

Openingstijden

 

Elke werkdag: 

9.00 - 12.30 uur
13.00 - 17.00 uur
 
Maandag en donderdag:

17.30 - 19.00 uur

 

Zaterdag:

9.00 - 17.00 uur

 

Adres

 

Mooksebaan 4
6562 ZS Groesbeek
 
Tel: 024-3972345
kitten