12.png

 

 

Onze Facebook berichtenklein

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Waarom zou ik meedoen aan het DZG-Gezondheidsplan?

Preventieve zorg voorkomt onnodig ongemak en hoge kosten. Door een abonnement af te sluiten ontvangt uw huisdier de noodzakelijke preventieve behandelingen, kunt u laagdrempelig de gezondheid van uw huisdier laten controleren en spreidt u de kosten over het jaar. Binnen het DZG-Gezondheidsplan krijgt u over het geheel ook nog een heel interessante korting. Bij alle drie de pakketten bedraagt uw korting ruim 30% ten opzichte van de normaal gehanteerde tarieven.

Wat is het verschil tussen het DZG-Gezondheidsplan en een verzekering?

Het DZG-Gezondheidsplan dekt de kosten van preventieve zorg die meestal niet door een verzekering worden gedekt. Een verzekering wordt afgesloten, omdat ziekten of aandoeningen meestal onverwacht optreden en u ineens voor hoge kosten kunt komen te staan. Wij adviseren u dus deelname aan het DZG-Gezondheidsplan voor zowel verzekerde als niet-verzekerde dieren. Een verzekering en het DZG-Gezondheidsplan kunnen prima gecombineerd worden.

Hoe werkt het DZG-Gezondheidsplan?

U levert het volledig ingevulde formulier in bij de assistente. De eerste betaling (eerste termijn en eenmalige administratiekosten à € 30,-) dient bij aanmelding contant of per pin te worden voldaan. Daarna worden de volgende termijnen maandelijks via een automatische incasso van uw bankrekening afgeschreven. Na één jaar wordt uw abonnement automatisch verlengd, tenzij u zelf één maand van tevoren schriftelijk opzegt.

Wat zijn de kosten?

De kosten van het DZG-Gezondheidsplan zijn afhankelijk van het soort huisdier en bij honden van het gewicht. Vraag uw kliniek naar het geldende tarief voor uw dier. Omgerekend kan uw voordeel oplopen tot 30% ten opzichte van de normale kosten voor producten en behandelingen.

Kunnen er wijzigingen in het maandelijkse bedrag optreden?

De Dierenzorggroep behoudt zich het recht voor om de maandelijkse tarieven te wijzigen. Als wijzigingen noodzakelijk zijn, dan wordt u hierover minstens één maand van tevoren via e-mail geïnformeerd en heeft u, indien u niet akkoord bent, het recht om het DZG-Gezondheidsplan te beëindigen. Het abonnementstarief wordt jaarlijks per 1 januari gecorrigeerd op basis van inflatie (CBS consumentenprijsindex).

Wat is consult paraveterinair?

Tijdens een consult met één van onze assistentes kunt u nagels laten knippen, gewicht laten controleren en alle vragen stellen die u bezighouden met betrekking tot de gezondheid van uw huisdier.

Wat gebeurt er als ik een maandelijkse termijn niet betaal?

Het DZG-Gezondheidsplan wordt in dat geval stopgezet. Dat betekent dat u, zolang u de verschuldigde termijnen niet heeft voldaan, geen recht heeft op producten en diensten uit het DZG-Gezondheidsplan. De Dierenzorggroep zal het verschuldigde bedrag alsnog incasseren.

Hoe kan ik opzeggen?

U kunt te allen tijde opzeggen door een schriftelijke opzegging te sturen naar DZG-Gezondheidsplan, Postbus 153, 4130 ED Vianen. Bij opzegging gedurende de jaarlijkse looptijd worden de reeds afgegeven producten tegen de normale prijs verrekend met de reeds betaalde termijnen. Het restant wordt bij u in rekening gebracht en via automatische incasso eenmalig geïncasseerd.

Wat gebeurt er als mijn huisdier dood gaat?

Als uw huisdier op een praktijk van de Dierenzorggroep is ingeslapen of overleden, of als uw huisdier thuis door een dierenarts van de Dierenzorggroep wordt ingeslapen, wordt het DZG-Gezondheidsplan automatisch met ingang van de daarop volgende maand beëindigd. Indien uw huisdier thuis of op een andere praktijk is overleden, dan dient u ons dit per e-mail of telefonisch laten weten en kan eveneens het DZG-Gezondheidsplan met ingang van de daarop volgende maand worden beëindigd.

Andere vragen?

Onze dierenartsen en assistentes zijn graag bereid om uw vragen zo goed mogelijk te beantwoorden. U kunt ook altijd even bellen of e-mailen.

Voor vragen of opmerkingen over uw incasso:

0347-376100 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Inschrijven nieuwsbrief

kitten